کنجاله کنجد که پس از عصاره گیری روغن به دست می آید، به دلیل وجود پروتئین با کیفیت بالا، دارای ویژگی های غذایی استثنایی است. تعادل فوق العاده ای از اسیدهای آمینه در آرد کنجد بدون چربی وجود دارد.
پروتئین کنجد ارده شکلات یزد سرشار از سیستئین و متیونین (6.1٪) است، اسیدهای آمینه حاوی گوگرد.
اینها معمولاً اسیدهای آمینه محدود کننده در گیاهان حبوبات با محتوای لیزین کم (3.1٪) هستند .
کیک دانه کنجد ارده کنجد سبوس دار معمولاً به عنوان مکمل پروتئینی در صنایع خوراک دام استفاده می شود .
علاوه بر این، از آن به عنوان یک منبع عالی مکمل در بسیاری از محصولات غذایی برای افزایش کیفیت و محتوای پروتئین استفاده می شود.
ارزش غذایی محصولات غذایی با مکمل دانه کنجد همراه با بادام زمینی و سویا به طور موثری افزایش یافته است.
اینها همچنین برای افزایش وضعیت تغذیه ای برخی از غذاهای از شیر گرفتن برای نوزادان استفاده می شوند .
روغن کنجد تصفیه شده روغنی با کیفیت به حساب می آید، زیرا دارای دسته ای از آنتی اکسیدان ها است که ماندگاری آن را افزایش می دهد و طعم و مزه محصولات دیگر را افزایش می دهد.
این باعث می شود که آن را به یک عنصر ایده آل در محصولات غذایی مختلف تبدیل کند.
روغن کنجد ارده کنجد ایرانی پس از تفت دادن به دلیل وجود آنتی اکسیدان های طبیعی مختلف در برابر ترشیدگی مقاوم می شود .
علاوه بر این، طعم بو داده کنجد طعم محصولات سرخ شده را بیشتر می کند.
در کشورهای آسیایی و به ویژه در آفریقا از کنجد به عنوان چاشنی استفاده می شود.
به همین ترتیب از روغن دانه برای سرخ کردن گوشت و سبزیجات و در صنایع مختلف شیرینی پزی استفاده می شود.
در کشورهای اروپایی از روغن کنجد به عنوان جایگزین روغن زیتون استفاده می شود.
علاوه بر این، روغن کنجد ارده کنجد اردکان تهران برای چاشنی سالاد نیز مناسب است.
همچنین ژاپنی ها از آن برای پختن مواد غذایی مختلف (ماهی) استفاده می کنند.
علاوه بر این، روغن کنجد نیز به عنوان حامل داروها و نرم کننده های پوست در ساخت صابون و مارگارین استفاده می شود.
- منابع:
- تبلیغات: